NOWY ROK, NOWY STYL BBC LIFESTYLE

Już od 1 stycznia 2019 roku kanał BBC Lifestyle otrzyma nową odsłonę graficzną w postaci zmiany logo programu.

Kanał nadal będzie dostarczał swoim widzom najlepsze serie kulinarne z najsłynniejszymi szefami kuchni, inspirujące programy o dekoracji wnętrz oraz rozrywkowe formaty dotyczące randkowania i ślubów.

W styczniowej ramówce pojawi się program “Start up: daj sobie rok”, w którym baronowa Karren Brady, bizneswoman i pierwsza dama piłki nożnej w Wielkiej Brytanii spotyka odważnych i kreatywnych ludzi stojących przed wyzwaniem rozpoczęcia własnego biznesu. Karren obserwuje ich na początku drogi oraz odwiedza po upływie roku, by przyjrzeć się rozwojowi każdej z firm. Widzowie będą mogli także zobaczyć program kulinarny „Siostry Hemsley: zdrowo i pysznie”, który udowadnia, że zdrowo nie znaczy nudno, „W zdrowym ciele zdrowy duch”, w którym Davina McCall za pomocą niestandardowych terapii pomaga cierpiącym na różnorodne dolegliwości oraz „Gordon Ramsay w Indiach”, w którym Gordon Ramsay wybiera się do Indii, by skosztować tamtejszych różnorodnych smaków.

 

„Start up: daj sobie rok”

Od czwartku 3 stycznia, godz. 20:55

Sezon 1 (12 odcinków)

 

Baronowa Karren Brady to wiceprezes angielskiego klubu piłkarskiego West Ham United F.C., była dyrektor klubu Birmingham City F.C oraz autorka czterech książek (w tym jednej dla przedsiębiorczych kobiet). W 2014 r. została odznaczona tytułem Komandora Orderu Imperium Brytyjskiego za wspieranie przedsiębiorczości kobiet. Tym razem Karren prowadzi program telewizyjny, w którym spotyka odważnych i kreatywnych ludzi stojących przed wyzwaniem rozpoczęcia własnego biznesu. Karren obserwuje ich na początku drogi oraz odwiedza po upływie roku, by przyjrzeć się rozwojowi każdej z firm. Czy po 12 miesiącach wszyscy uczestnicy programu będą popijać szampana?

 

„Siostry Hemsley: zdrowo i pysznie”

Od piątku 18 stycznia, godz. 20:55

Sezon 1 (10 odcinków)

 

Oto kulinarny świat sióstr Jasmine oraz Melissy Hemsley, które w kuchni udowadniają, że zdrowo nie znaczy nudno. Urocze i charyzmatyczne siostry stawiają na potrawy, które nie tylko są pożywne, ale także mają zbawienny wpływ na cały organizm. Udowadniają, że dania bez glutenu oraz cukru są smakowite i łatwo je przygotować. Ich ogromna pasja, radość z gotowania oraz upodobanie do wysokiej jakości ekologicznych składników są ogromnie inspirujące! Na początku każdego odcinka Jasmine i Melissa szukają inspiracji oraz najlepszych produktów, z których później w swojej kuchni wyczarują przepyszne dania główne, przekąski, desery oraz napoje. Zdradzają też swoje tajne metody na przygotowanie fantastycznych, zdrowych potraw.

 

„W zdrowym ciele zdrowy duch”

Od poniedziałku 7 stycznia, godz. 21:55

Sezon 1 (4 odcinki)

 

Brytyjska prezenterka Davina McCall za pomocą niestandardowych terapii pomaga cierpiącym na różnorodne dolegliwości. 25-letnia Kirsty od siedmiu lat miewa przerażające koszmary, przez które śpi średnio tylko jedną godzinę na dobę. Davina ma dla niej terapię szokową – wspinaczkę po klifie na urwisko i nocleg w hamaku zawieszonym nad szalejącymi falami Oceanu Atlantyckiego. Czy to pomoże przegonić upiory? Rebecca cierpi
z powodu ciężkich reakcji alergicznych wywoływanych na co dzień przez dziesiątki czynników. Od lat usiłuje poradzić sobie z tymi dolegliwościami, jej płuca są kondycji stulatka. Trudność sprawia jej nawet wejście po schodach. Davina zdecydowana jest jej pomóc i przedstawia zaskakujący plan działania. Program to opowieści
o niezwykłej sile determinacji, pokonywaniu własnych słabości, stawianiu czoła eksperymentalnym wyzwaniom i chwilach zasłużonego triumfu.

 

„Gordon Ramsay w Indiach”

Od piątku 25 stycznia, godz. 21:55

Sezon 1 (3 odcinki)

 

Gordon Ramsay wybiera się do Indii, by skosztować tamtejszych różnorodnych smaków. Zaczyna od północy, gdzie dominują klasyczne potrawy z curry. W południowym stanie Kerala zajada się owocami morza, w Tamil Nadu ogląda wyścigi byków, natomiast w Bombaju towarzyszy w kuchni jednemu z najlepszych kucharzy w kraju. Ponadto Gordon gotuje w pociągu, pracuje dla królewskiego szefa kuchni i przygotowuje potrawę dla krytyków kulinarnych z Delhi.